Делян Пеевски е атакувал пред Върховния административен съд (ВАС) решението на

...
Делян Пеевски е атакувал пред Върховния административен съд (ВАС) решението на
Коментари Харесай

Пеевски атакува и лично списъка "Магнитски" в съда

Делян Пеевски е атакувал пред Върховния административен съд (ВАС) решението на държавното управление, обвързвано със глобените от Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски " и вкарването им в черни описи. Това видя " Сега " в електронното деловодство на съда. Пеевски е пуснал жалбата си в четвъртък. В петък Върховен административен съд е пратил преписката за окомплектоване на Министерския съвет. Когато досиетата се върнат в съда, ще бъде формирано и дело.

Пеевски е последният от тримата глобени по " Магнитски ", който и в персонално качество апелира решението на държавното управление. Васил Божков и към този момент някогашният зам.-председател на Бюрото за надзор на СРС-тата Илко Желязков апелираха още преди месец. Те желаеха и съдът да спре предварителното осъществяване на решението на Министерския съвет, с което бе формиран черен лист по наложените от Съединени американски щати наказания. Върховните магистрати обаче, защото държавното управление не е позволило категорично предварителното осъществяване на решението си за черните описи. Това значи, че до момента в който се апелира, решението не работи.

, на което е едноличен притежател на капитала. Дружеството попадна в черния лист на Министерството на финансите, формиран в отговор на американските наказания. Делото по жалбата на " Интръст " още не е планувано за разглеждане всъщност. Не са планувани и делата, заведени от Васил Божков и Илко Желязков.

Други от десетките каузи, заведени от засегнатите от глобите, обаче към този момент имат дати за гледане всъщност. Най-ранните съвещания по жалбите ще са през ноември. Първи, на 1 ноември, ще започват делата на обвързваните с Васил Божков сдружения " Нове партнерс " и " Ва Бо къмпани ".

 на 4 юни. В единия, озаглавен   " Рестриктивни ограничения на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC ", са обвързваните с Божков и Делян Пеевски сдружения. Преди това правителството реши да бъде основан " черен " лист на лица и компании, които попадат в обсега на ограниченията, наложени от Службата за надзор на задграничните активи на министерството на финансите на Съединени американски щати. Държавните и общинските компании, както и всички ведомства би трябвало незабавно да прекратят всевъзможни връзки с тях и да не влизат в нови взаимоотношения. На 9 юни бе .

По тематиката вижте още:









Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР